16 Eylül 2014 Salı

kombi petek temizleme nasil yapilir

Kombi petek temizleme nasıl yapılır ; Isınmak kış aylarının en büyük sorunudur. Yakıt için servet harcarız; ama bir türlü istediğimiz kadar ısınamayız. Bunun birçok nedeni olabilir. Bu nedenler binanızın veya dairenizin ısı yalıtımı olup olmaması, pencerelerinizin kış şartlarına uygun olmaması veya evinizin cephe yönü yani evinizin güneş alıp almamasıdır. Bu gibi nedenlerden dolayı eviniz ısınmaz ancak kombiyle ve yerden ısınma tesisatıyla ısınıyorsanız bunun genel olarak bir sebebi vardır. Bu sebep kombi petek temizleme işlemi yapılmamasıdır. Yılda en az bir kere tesisatın ve peteklerin temizlenmesi gerekir. Ancak bu temizliği genelde ya kendi imkânlarımızla yaptığımız için yetersiz olur ya da temizlenmesi gerektiğini bilmeyiz ve temizlemediğimiz için zamanla daha da çok balçık ve kireç birikir.

Tüm Petek Çeşitlerinde Uygulanabilir


Yerden ısıtma sistemleri belirli bir sıcağın üzerine çıkamadığı için balçıklanma ve kireçlenmenin yanı sıra bir de böceklenme olur tesisatta. Bunların tamamından kurtulmak için yapmanız gereken yılda en az bir defa olmak üzere kombi petek temizleme yapılması gerekir. Gelişen teknoloji sayesinde bu temizliği yaptırmak çok kolay. İcat edilen basınçlı cihaz sayesinde tesisatı temizletmeniz mümkün. Uzman bir firmadan veya bu cihazı elinde bulunduran bir tesisatçıdan yardım isteyerek tesisatınızı temizlettirebilirsiniz. Kuvvetli basınca sahip bu cihazlar sayesinde tesisattaki balçıklanma, kireçlenme ve böceklenme problemlerinden kurtulursunuz. Tesisatınız temizlendikten sonra hem ısınmadan hem de yakıt masrafından tasarruf etmiş olursunuz. Kombi petek temizleme işlemi genelde banyolarda bulunan havlu panlardan tesisata girilerek kuvvetli basınçla temizleniyor.

Bu temizlik sayesinde tesisatınız sanki yenilenmiş gibi temiz oluyor. Yerden ısıtma sistemleri belirli bir ısı derecesinin üzerine çıkmadığı için böceklenmeler de olur, balçık ve kireçlenmenin yanı sıra. Tesisatlar ne kadar uzun süredir kullanıldığına ve bulunduğunuz şehrin suyunun kireçli olup olmamasına bağlı olarak tortulanır ve kireçlenir. Bunlar ısınmayı düşürür. Genelde kombinin alından veya herhangi bir petekten girilerek temizlenir. Ancak en doğrusu banyolarda bulunana havlu panlardan temizlenmesidir. Temizliğin yapılmaması ısıyı artırır ve peteğin ısı akışı kolay olur. Senede bir defa mutlaka tesisatınızı uzman firmalara tesisatçıya temizletmeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.